Kezdőoldal :: Felhasználási és vásárlási feltételeink

Felhasználási és vásárlási feltételeink

A teljes dokumentumot itt tudja letölteni

Webes vásárlás

A webes rendelést csak regisztrált felhasználó, bejelentkezés után veheti igénybe. A regisztrációnál kérjük pontos adatokat adjon meg, ami nélkülözhetetlen a megrendelés teljesítéséhez. A termékeknél megtalálható szállítási idõ alatt  történik meg a kiszállítás. Ettől eltérő lehet, ha a beszállító egyéb okokból később szállítja a terméket. A normál postai utánvét esetében értékhatár alatt  3-4 munkanapon belül szállítja a posta házhoz.  A banki elõreutalással történõ fizetésnél  a rendelés akkor indul, mikor az összeg a cég bankszámlájára kerül.

60001 Ft feletti rendelésnél nincs postaköltség.

60000 Ft feletti rendelésnél csak előre utalással van lehetőség kifizetni a megrendelt terméket. Egyazon regisztrációval való rendelésnél, aminek a 2 rendelés között 7 nap nem telik el, úgy fizetési összeg szempontjábóból egy rendelésnek minősül!

Minden megrendelt termékhez Áfás számlát küldünk.   Lehetõség van arra, hogy  üzletünkben személyesen is átvegye a megrendelt terméket. Személyes átvételnél amint megkapjuk a nagykertõl a terméket, sms vagy e-mail értesítõt küldünk

A vásárlástól való elállás joga:

A webáruházban történt, kiszállítással kért megrendelés esetén, a Vevõ az áru átvételét követõ 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól és az értékesítõ köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésõbb az elállást követõ harminc napon belül visszatéríteni a 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet a távollevõk között kötött szerzõdésekrõl 4.§ és 5.§ szerint. Amennyiben a vásárolt termék, csomagolása, tartozékai sérülésmentesen, hiánytalanul visszaszállításra kerülnek a az üzletbe. A vevõ viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaküldésével felmerülõ postaköltségeket. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerû használatából eredõ kárának megtérítését.
A fogyasztó írásban történõ elállása esetén elegendõ, ha nyilatkozatát az elállási határidõn belül gyakorolja. 
A fogyasztó a szerzõdéstõl 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. A fogyasztó az elállási jogát a termék kézhezvételének napjától, illetve ha eddig az idõpontig nem kapta meg az írásbeli megerõsítést, ennek kézhezvételétõl számított 14 munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja.
Amennyiben az írásbeli megerõsítés kézhezvételére a szerzõdéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettõl az idõponttól számított 14 munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétõl, illetve a szerzõdéskötés napjától számított három hónapból kevesebb, mint 14 munkanap van hátra. Írásbeli elállás esetén azt határidõben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidõ lejárta elõtt elküldi.
A cég a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésõbb az elállást követõ harminc napon belül visszatéríti. Az Ügyfél nem gyakorolhatja elállási jogát: olyan termék értékesítése esetében, amely az Ügyfél személyéhez kötött, illetve amelyet az Ügyfél utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elõ, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza (esetünkben a rendelésre gyártott kontaktlencse illetve szemüveglencse) valamint a jogszabályok által meghatározott további esetekben.A megrendelt termékeket 15 napig ingyenesen, utána napi 300 Ft raktározási díj ellenében tároljuk. A téves dioptriával megrendelt terméket amennyiben sérülés mentesen (kemény dobozban) juttatják vissza boltunkba és a gyártó cég vissza veszi, abban az esetben ingyenesen kicseréljük a postaköltség felszámolásával.

Üzletünkben történő vásárlás

Üzletünkben nem regisztrál ügyfeleink is vásárolhatnak. Ebben az esetben a lista áron kerül kiszámításra a fizetendő összeg,Regisztrált ügyfeleink az üzletünkben is igénybe vehetik a kedvezményeket.A szemüvegkészítést hozott vizsgálati eredmények alapján, vagy régi szemüveg adatai alapján is el tudjuk készíteni. A szemüvegkészítést saját keretbe is elvégezzük, azonban a megmunkálás közben történt törésre, a szemüvegkeret sajátosságait figyelembe véve nem tudunk garanciát vállalni. Szemüvegkeretek javítását (forrasztás, ragasztás, igazítás, orrtámasz csere) is elvállaljukElőleg fizetése minden esetben elengedhetetlen, kivétel különleges eseteket. Az előleg meg nem fizetése nem mentesít a termék teljes összegének kifizetése alól. Üzletünkben csak készpénz fizetésre van lehetőség Amennyiben a megrendelt terméket az elkészüléstől számított 90 napon belül nem veszik át, úgy a szolgáltató a határidő letelte után napi 300 Ft. tárolási díjat számolhat fel.Amennyiben a termék ára és a tárolási költségek összessége eléri a 100000 Ft-ot, úgy az összeget fizetési meghagyás útján hajtjuk be. A fizetési meghagyás kibocsájtása 3 munkanapon belül megtörténik.A végrehajtási és ügyvédi költség (47000 Ft) a megrendelőt terheli.